20 Mart 2014 Perşembe

Eko Yaşam Çiya'da

Bu hafta, Türkiye'nin farklı yörelerinden lezzetleri bir araya getiren ve vejetaryen menüsüyle dikkat çeken restoran Çiya'da, aşçı Ezgi Özüateş ile sohbet ettik. Çiya'da kullanılan ürünlerin mevsimsel ve yerel olduğuna dikkat çeken Özüateş, birçok ürünün Çiya'nın Gebze'deki çiftliğinden ve bazı ürünlerin de Gaziantep'ten geldiğini ekledi ve sebzelerin yetiştirilirken hiçbir şekilde ek maddelere ve ilaçlara maruz kalmadığının altını çizdi. Vejetaryen ve vegan beslenmek isteyenlerin uğrak noktası olan Çiya'da hayvan ve hayvan ürünleri içeren yemekler olmasına rağmen, restoran mutfak meraklılarına ilham verecek bir menüye sahip. Siz de yerel ürünlerle beslenerek, hem bölgenin ekonomisine katkıda bulunabilir, hem de doğa dostu bir tutumla hareket edebilirsiniz. Tabii ki hayvan ve hayvan ürünleri içermeyen gıdalar tüketmek, çevreyi en çok kirleten endüstri olan et endüstrisine karşı da güçlü bir duruş. Çiya'yla röportajımızı izlemek için tıklayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder